bilde

Hva er bak aluminiumen i DUAL

DUAL består av det aller nyeste innenfor teknologi. Teknologi som avanserte kameraer, multitouch, extended BIOS interface, avanserte prosessorer og grafikkort er bare noe av det som skjuler seg under skallet.

Multitouch

Multitouch-teknologien er det viktigste med DUAL, og er det som gjør DUAL mulig. Den avanserte Touch-skjermen fungerer på mange måter akkurat som iPhone, bare i full størrelse. Men den er mer avansert. For å kunne skape realistiske knappestrykk samtidig å forhindre feiltrykk, krever touchskjermen at det trykkes med en viss trykkmengde for å reagere. Dette for å forhindre at man kommer så vidt borti skjermen og det registreres som et trykk. Når det trykkes, vil det komme en liten tastelyd, for å gjenskape følelsen av et tastatur.

Extended BIOS Interface

Extended BIOS Interface (ExBIO) er delen av maskinen som gjør det mulig å la skjermen fungere som tastatur. Allerede i oppstartsfasen av maskinen vil et enkelt tastatur vises som standard, som lar deg bruke maskinen selv om du ikke får startet operativsystemet. ExBIO er en egen chip på hovedkortet som sender et enkelt VGA-signal til skjermen som viser et tastatur, samt styrer den trykkfølsomme overflaten og gjør signalene om til tastatur- og mus-signaler som registreres av datamaskinen. Etter at operativsystemet har startet (Windows eller Linux), vil driverene lastes inn, ExBIO vil deaktiveres, og skjermen styres nå av maskinens avanserte grafikkort og de innebygde driverne.

Andre ting

Noen av de andre tingene maskinen har er et 2 MPx kamera, steriohøyttalere med Insane Bass System, og BluRay-brenner.

Spesifikasjoner

Maskinen har disse tekniske spesifikasjonene:

Maskinens pris er enda ikke fastslått, men vil ligge på mellom 12 000 og 14 000*

* = Maskinen er ikke i produksjon, og vil sansynligvis aldri bli produsert heller. Dette er et konsept som demonstrerer muligheten for 2 skjermer

Copyright 2009 Kriss-André Jacobsen